Biografie

Biografie van Chiel Jan van Hofwegen

Werk Chiel Jan geeft privé les orgel en piano in zijn eigen lespraktijk.

Verder is hij toetsenist bij de band van de ICF Alblasserwaard. Van 2005 tot 2011 was Chiel Jan voorzitter van de landelijke organistenvereniging VOGG.

Concerten Hoewel Chiel Jan een muziekdocent pur sang is, houdt hij ook van muziek maken in een live setting. Hij is opgeleid als klassiek organist, maar door de loop van de jaren is zijn interesse verschoven naar het terrein van de lichte muziek. Hij speelt graag samen met andere muzikanten in diverse kleine en grotere bandformaties. Daarbij speelt hij voornamelijk gospel-, worship- en praisemuziek (waarbij hij graag invloeden uit de jazz en blues gebruikt). Daarbij houdt hij zich ook bezig met christelijke multiculturele muziek. Op beperkte schaal geeft Chiel Jan ook soloconcerten waarbij hij meestal improviseert op orgel of piano.

Improviseren Daarnaast staat het improviseren van orgel- en pianomuziek heel dicht bij hem; hij is ermee opgegroeid en erin geschoold. Hij improviseert graag tijdens concerten en kerkdiensten. Zijn privéleerlingen maken tijdens de orgel- of pianolessen ook kennis met improviseren en harmoniseren.

Je kunt nog verder lezen over zijn opleiding en de prijzen die hij heeft gewonnen.