Biografie

526068_2498264475755_495004461_nBiografie van Chiel Jan van Hofwegen

Werk Chiel Jan geeft privé les orgel en piano in zijn eigen lespraktijk.

Hij maakt ook deel uit van het organistenteam van de Hervormde Gemeente te Alblasserdam en van de Maranathakerk te Rotterdam. Tevens is hij pianist en coördinator muziek van de Missionaire gemeente ‘Licht op Zuid’ te Rotterdam. Van 2005 tot 2011 was Chiel Jan voorzitter van de landelijke organistenvereniging VOGG.

Concerten Hoewel Chiel Jan een muziekdocent pur sang is, houdt hij ook van concerteren. Mensen laten genieten van een mooi muziekstuk is daarbij zijn belangrijkste motivatie. Ook komt hij graag in contact met zijn publiek. Ieder jaar geeft hij daarom een aantal orgelconcerten, voor zover zijn agenda dit toelaat. Op het repertoire van Chiel Jan van Hofwegen staat muziek uit alle stijlperioden: van renaissance tot moderne muziek.

Improviseren Daarnaast staat het improviseren van orgelmuziek heel dicht bij hem; hij is ermee opgegroeid en erin geschoold. Hij improviseert graag tijdens concerten en kerkdiensten. Zijn privéleerlingen maken tijdens de orgel- of pianolessen ook kennis met improviseren en harmoniseren.

Je kunt nog verder lezen over zijn opleiding en de prijzen die hij heeft gewonnen.