Lespraktijk

Ben jij op zoek naar een privéleraar voor orgel- of pianoles? Chiel Jan heeft een uitgebreide lespraktijk met ruim 100 leerlingen: kinderen en volwassenen, beginners (voor piano en orgel) tot en met gevorderden (met name voor orgel). Verder zijn zowel beginnende als gevorderde klavarspelers van harte welkom!

Muziekstudio
Je krijgt in zijn muziekstudio les op prachtige instrumenten:

  • een Yamaha-vleugel, (C3, bouwjaar 2000)
  • een virtueel pijporgel, aangestuurd door Hauptwerk-software. Dit (digitale) systeem realiseert naar keuze verschillende orgelklanken: zo kun je de ene keer op een groot romantisch orgel spelen, maar tijdens een volgende les je muziek op een historisch barokorgel laten horen. De speeltafel heeft drie klavieren met kerkorgel-touch. Hiermee wordt de speelaard van een mechanisch orgel benaderd.

Klik op deze link voor een foto-impressie van de muziekstudio.

Aanpak
In de lessen sluit Chiel Jan aan bij de mogelijkheden van zijn leerlingen. Vaste onderdelen in een les zijn: de lesmethode, techniekoefeningen en improvisaties (akkoordpatronen, liedjes/liederen). Daarnaast is het belangrijk dat je de muziek thuis goed instudeert.

Je kunt bij Chiel Jan ook terecht als je alleen improvisatieles wilt. De nadruk ligt dan op het ontwikkelen van creativiteit en het beheersen van verschillende vormen. Ook kun je jezelf bij hem specialiseren in kerkelijk orgelspel.

Chiel Jan: “Mensen leren bij mij niet alleen hoe ze mooie muziek maken, maar ook hoe ze het moeten instuderen. Ik geef daarbij behoorlijk veel vrijheid en waardeer de eigen inbreng van leerlingen. Prachtig om te zien hoe ze dan uiteindelijk zelf ergens uitkomen. Daarnaast geniet ik erg van het contact met leerlingen over muziek.”

Informatie
Chiel Jan werkt voor de privélessen met een contract en jaarlijks vastgestelde lesprijzen.
Op dit moment is er helaas een wachtlijst maar als je meer informatie over orgel- of pianoles wilt, neem dan vrijblijvend contact op met Chiel Jan.